25. ročník 2022/2023

25. ročník 2022/2023

Krajské kolo Plzeňského kraje

Je to neuvěřitelné, ale 10.prosince 2022 se konalo krajské kolo už 25.ročníku kytarové soutěže ZLATÁ STRUNA, které pořádalo Středisko volného času RADOVÁNEK Celé soutěžní klání se konalo v příjemném prostředí sálu Střední průmyslové školy dopravní. Do krajského kola se přihlásilo 21 mladých kytaristů a kytaristek z Plzně a okolí, kteří soutěžili ve dvou kategoriích: do 14 let a 15-18 let/včetně/.
Atmosféra byla vynikající, viděli a slyšeli jsme řadu nových mladých talentů, nejmladší soutěžící bylo 8let. Úroveň jednotlivých soutěžních vystoupení byla hodně vysoká a vyrovnaná a porota neměla vyhodnocení vůbec jednoduché. Do republikového finále postoupilo celkem 10 soutěžících. Přišlo se podívat 54 diváků.
Krajské kolo 25.ročníku dopadlo skvěle, hodně jsme vzpomínali na uplynulá léta a povedlo se, že jako hosté vystoupili 3 vítězové 1.ročníku Zlaté struny před 25.léty – Tereza RUMLOVÁ-KROTÁKOVÁ, Martin JUHA a Martin KOTEK. Při vystoupení Martina Juhy moderátoři dokonce tančili. Všichni zúčastnění si to moc užili a těší na republikové finále 25. ročníku, které se bude konat 27. a 28.ledna 2023 v Saloonu na Roudné.
Děkujeme všem sponzorům, porotcům, moderátorům a pomocníkům. Bez jejich obětavé práce a podpory by soutěž nemohla existovat. Naše velké díky patří také odboru školství, mládeže a sportu Plzeňského kraje, Magistrátu města Plzně, odboru kultury a Nadaci 700 let města Plzně a za finanční podporu.

VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE:

kategorie do 14 let /včetně/:
1.místo – Lucka DOLEJŠOVÁ
2. místo – Jakub KOLÁŘ
3. místo – Elizabeta HUŠKOVÁ

kategorie 15 – 18 let:
1.místo – Pavlína VALENTOVÁ
2. místo – Marie Nicol ŠNEIDROVÁ
3. místo – Míša SEBEROVÁ

Autorská soutěž
1.místo – Terezka WILLOVÁ

ZVLÁŠTNÍCH OCENĚNÍ:
Pavlína VALENTOVÁ
Štěpánka ŠLOUFOVÁ
Alžběta POLÁČKOVÁ
Štěpán HRBÁČEK
Terezka ŘEŘICHOVÁ

POROTA:
Lucie HOFMANOVÁ
Miroslav HRÁCH
Martina JINDROVÁ,
Jeremy KING
Petr VROBEL

MODERÁTOŘI:
Alena KOZÁKOVÁ
Marek VOJTĚCH

ZVUK:
Martin PECKA

 

REPUBLIKOVÉ KOLO

V Saloonu na Roudné se 27. – 28.ledna 2023 konalo republikové finále jubilejního 25.ročníku kytarové  soutěže ZLATÁ STRUNA, které pořádalo Středisko volného času RADOVÁNEK v Plzni.

V pátek 28.1.2023 byl GALAVEČER k 25.výročí, kterého se zúčastnili soutěžící uplynulých ročníků, kteří svými vystoupeními nějak upoutali porotu a diváky. Byl to večer plný vzpomínání a emocí, nejedna slzička ukápla. Mnozí se neviděli několik let a řada z nich přišla i se svými malými potomky. Užili jsme si spoustu legrace a skvělých vystoupení. V rámci programu proběhl wokshop dua Dubnička-Lahoda a zahrála skupina Casiopea. Výprava z Chomutova přichystala pro všechny překvapení v podobě velmi vtipného hudebně-dramatického vystoupení. Všichni si večer opravdu užili.

V sobotu  28. ledna 2023 pak proběhlo republikové kolo soutěže, do kterého se přihlásilo   celkem 22  mladých kytaristů a kytaristek ze 7 krajů České republiky / Plzeňského, Ústeckého, Libereckého, Středočeského,  Karlovarského, Jihomoravského a Prahy/  Jako host si na úvod zahrála bývalá soutěžící Markéta HEJDOVÁ  z Doks u Kladna / Středočeský kraj/.

Atmosféra byla vynikající, viděli a slyšeli jsme řadu nových mladých talentů. Také letos byly pro soutěžící  připraveny  krásně ceny.  Soutěžící a jejich doprovod z Chomutova všem, tak trochu, vyrazili dech, protože přivezli pro soutěžící drobné dárky od Marka Ztraceného, Tomáše Kluse, Jana Svěráka, Pokáče, Lucie Vondráčkové a Lucie Bílé. Lucie Bílá poslala všem soutěžícím  i organizátorům krásné andělíčky, jako přívěsky na krk. Moc si toho vážíme.

Jednotlivá vystoupení hodnotila odborná porota z řad plzeňských muzikantů a neměla to vůbec jednoduché, ostatně jako vždy, protože všechna soutěžní vystoupení byla na velmi dobré úrovni. Samostatnou kategorií tvořila autorská soutěž, do které se tentokrát přihlásilo 6 mladých autorů.

Favoritem diváků se stali a CENU DIVÁKA  si odnesli v I. kategorii Lucie DOLEJŠOVÁ  z Plzeňského kraje a ve II.kategorii  Petr ČARNÝ  z kraje Karlovarského . Přišlo se podívat téměř 200 diváků.

Vše dopadlo skvěle a důstojně jsme zakončili čtvrtstoletí trvání kytarové soutěže ZLATÁ STRUNA.  Moc děkujeme všem sponzorům, porotcům, moderátorům a pomocníkům. Bez jejich obětavé práce a podpory by soutěž nemohla existovat.

Jako vždy patří naše velké díky Krajskému úřadu Plzeňského kraje – odboru školství, mládeže a sportu, Magistrátu města Plzně-odboru kultury, Nadaci 700 let města Plzně a Středisku volného času RADOVÁNEK  za finanční podporu.

a ročníkem PROJEKT ZLATÁ STRUNA KONČÍ.

 

VYHODNOCENÍ SOUTĚŽE

Kategorie do 14 let /včetně/:
1. místo Lucka DOLEJŠOVÁ /Plzeňský kraj/
2. místo Jakub KOLÁŘ /Plzeňský kraj/
3. místo Richard DOBIÁŠEK  /Jihomoravský kraj /

 Kategorie 15-18 let /včetně/:
1. místo  Pavlína VALENTOVÁ  /Plzeňský kraj /
2. místo  Míša SEBEROVÁ  /Plzeňský kraj /
3. místo  Agáta REJŠKOVÁ  /Plzeňský kraj /

Autorská soutěž:
1. místo  Tereza RYCHECKÁ  /Středočeský kraj/
2. místo  Eliška JAROUŠOVÁ  /Liberecký kraj /
3. místo  Anežka SMETANOVÁ  /Praha /

Zvláštní ocenění získali: 

Tereza RYCHECKÁ  /Středočeský kraj//, Elizabeta HUŠKOVÁ   /Plzeňský kraj /
Alžběta POLÁČKOVÁ  /Plzeňský kraj /
Anežka KOČÁRKOVÁ  /Liberecký kraj/
Daniela ŠTRAITOVÁ  / Jihomoravský kraj/, Petr ČARNÝ /Karlovarský kraj /

Porota:

Petr MERXBAUER
Jiří SLÁMA
Katka KRSKOVÁ
Romana TOMÁŠKOVÁ
Jarmila ŽIŽKOVÁ

Moderátoři:
Zdeněk LAHODA, Alena KOZÁKOVÁ

Zvuk:
Martin Pecka

Krajské kolo

« 1 z 2 »

Republikové finále

« 1 z 2 »

Slavnostní galavečer

Marek Dočkal – ze Středočeského kraje

 

Petr Čarný –  z Karlovarského kraje

 

Lucka Dolejšová – z Plzně

 

Ríša Dobiášek – z Jižní Moravy a soutěžil poprvé

 

Trio TLP – Tomáš Kozák, Pavlína Valentová, Lucka Dolejšová z Plzně

 

Líza-Béďa – Elizabeth Kozáková a Štěpán Benda, bývalí soutěžící Zlaté struny

 

Sem starej – Chomutov

 

Casiopea z Plzně tvořená, již bývalými „Zlatostruňáky“:
Martin Krafka, Julie Těťálová-Keglerová, Roman  Štekl a Martin Fiala